Ha a Torkos Csütörtököt mindenki kiheverte, akkor folytathatjuk egy amerikai palacsintával, ahogy azt megígértem. Ezt is szeretem készíteni, mert gyorsabban ki lehet sütni, mint a sima palacsintát, és egy remek kiadós reggelit varázsolhatunk.
A recept innen származik, nekem nagyon jól bevált, a lenti kisebb változtatásokkal:
Hozzávalók:
190 g liszt
1 csomag sütőpor
kb. egy kávéskanál só
1-2 evőkanál cukor
3 dl tej
1 tojás
45 g vaj
Elkészítés
Egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Keverd teljesen simára. Egy egészen sűrű tészta lesz belőle, sokkal kevésbé folyik mint a hagyományos magyar palacsinta. A palacsintasütőt kiolajozzuk, és felforrósítjuk, és egyszerre három kicsi halmocskát is tehetünk a tésztából a sütőre. Csak minimálisan terül, ha ügyesek vagyunk, nem fognak összeérni a halmocskák. A sütőportól hamar megemelkednek, és hamar meg is sül az egyik oldaluk. Ha aranybarnára sült az egyik oldal, akkor egy lapáttal megfordítjuk, és a másik oldalt is megsütjük.
Tálalhatjuk lekvárral, mint a hazai palacsintát, de ha autentikusak szeretnénk maradni, és kipróbálni, hogy hogyan eszik az amerikaiak az amerikai palacsintát, akkor mindenképp szerezzünk egy üveg juharszirupot, és azzal öntsük nyakon a palacsintákat, de csak miután kicsit megvajaztuk a tetejét. Nekem ettől lesz amerikai az amerikai palacsinta 🙂