Mogyorós csirke

A koffeinfesztivál apropóján a tea hazájának egy rendkívül ízletes receptjét szeretném megosztani, ami biztosan elnyeri a család fiatalabb tagjainak is a tetszését.

A teáról egy másik posztban kicsit később írok majd részletesen, most következzen a mogyorós csirke nagyszerű receptje, ami egy egyszerűsített változat, alapvetően otthon megtalálható alapanyagokból is elkészíthető:

Hozzávalók:

1 egész csirkemell

1 fej vöröshagyma

7-8 evőkanál szójaszósz

15 dkg földimogyoró

só, bors, gyömbér

Elkészítés:

A mogyorós csirke alapvetően sótlan földimogyoróból készül, de tulajdonképpen sózottal is készülhet, ez esetben azonban ügyeljünk a további sózásra.

A csirkemellet vékony, hosszú csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a csirkemellet is. Állandó kevergetés mellett megpirítjuk a csirkét, picit sózzuk, és borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbért -ami lehet őrölt, vagy friss, reszelt gyömbér is – majd rálocsoljuk a szójaszószt. Így még kb. 10 percig sütjük, majd hozzáadjuk a mogyorót is, és még pár percig együtt pároljuk a húst a mogyoróval.

És kész is, ugye milyen egyszerű?

Párolt rizzsel tálaljuk, a pálcika használatát is lehet gyakorolni.

Címkék: ,
Tovább a blogra »